menusearch
amarafzar.ir
۱۴۰۲/۶/۳۱ جمعه
(0)
(0)
برای اولین بار در ایران؛ برگزاری دوره آموزشی Umbrella Review
برای اولین بار در ایران؛ برگزاری دوره آموزشی Umbrella Review

دوره آموزشی طراحی، اجراء، تحلیل آماری و نگارش مطالعات مروری چتری یا Umbrella Review

 

در طول یکدهه اخیر؛ بدنبال موج گسترده ای که از انتشار مقالات مرور سیستماتیک و متاآنالیز در سطح جهانی ایجاد شد، یک گروه خاص از مطالعات ثالثیه (مطالعات مروری بر روی مرورهای سیستماتیک و متاآنالیز)، منتشر میگردد که در حال حاضر، بالاترین سطح شواهد را بخود اختصاص داده است.

ابتدا ببینیم که این دسته از مطالعات، چه شرایطی دارند:

 

تعریف مطالعات مروری چتری:

مرور چتری به عنوان یک نوع مرور نظام مند ثالثیه در تحقیقات علمی شناخته می‌شود که به خلاصه سازی و مقایسه نتایج چندین مرور سیستماتیک و متاآنالیز، در یک حوزه خاص می‌پردازد. این نوع مرور به دنبال جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل دقیق داده‌های علمی از مطالعات متعدد است تا یک تصویر کاملتر از موضوعی خاص ارائه دهد.

 

کاربرد مطالعات مروری چتری:

در حال حاضر، بیشترین تعداد مطالعات مروری چتری، بر روی موضوعات مداخله ای و موضوعات عوامل خطر (یا عوامل حفاظتی) بیماریهای مختلف است. البته این مطالعات را میتوان در حیطه مطالعات شیوع، مطالعات تشخیصی، مطالعات پروگنوستیک و ...، نیز میتواند طراحی و اجراء گردد.

 

یک تقاوت آشکار بین مطالعات مروری چتری با مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز کلاسیک، این است که سوال مروری در مطالعات مروری چتری، بسیار وسیعتر یا Wide تر از سوال مروری در مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز است. بعنوان مثال در یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز کلاسیک در حیطه مداخلات روانشناختی در دیابت نوع 2، لازم است تا سوال مروری بگونه ای طراحی شود تا اجزاء سوال مروری، narrow باشد. اما در همین موضوع اگر بخواهیم یک مطالعه مروری چتری طراحی کنیم، سوال مطالعه مناسب میتواند بدین صورت میباشد: مداخلات روانشناختی مختلف در بیماران دیابتی نوع 2.

 

در طول یک تا دو دهه اخیر، متدولوژیهای متعددی برای ترکیب مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز، تدوین شده است. اما از بین این متدولوژیها، تنها یک متدولوژی بسیار موفق بوده و به همین خاطر، از بین انواع مقالات مروری چتری، تنها مقالاتی موفق عمل کرده اند (از نظر تعداد استناداتی که دریافت نموده اند)، از این متدولوژی خاص تبعیت نموده اند. خبر خوب این است که در این دوره آموزشی، ضمن مرور متدولوزیهای متعدد مورد استفاده، این متدولوژی خاص، به دقت آموزش داده خواهد شد.

 

سرفصلهای دوره آموزشی طراحی، اجراء، تحلیل آماری و نگارش مطالعات مروری چتری:

  • مقدمه و کلیات آشنایی با انواع پژوهشها در سه سطح اولیه، ثانویه و ثالثیه
  • جایگاه کاربردی Umbrella Review (UR) در حیطه ‏های مرتبط با مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز (در چه موارد و مواقعی میتوانیم از یک مطالعه UR، استفاده نماییم؟!؟)
  • مراحل و گامهای مختلف طراحی یک مطالعه UR چیست؟ چگونه باید یک UR را طراحی کنیم و پروتکول آنرا ثبت نماییم ؟!؟
  • مهمترین بخشهای پروتکول یک UR چه بخشهایی است (معیارهای ورود و خروج مرور سیستماتیک و متاآنالیزها؛ راهبرد جستجو) و چگونه باید این دو مرحله مهم را انجام دهیم؟
  • ارزیابی خطر سوگرایی (ROB) یا ارزیابی کیفیت متدولوژیک مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز در یک UR؛ چگونه باید این مرحله را انجام دهیم ؟!؟
  • استخراج داده‏ ها در یک UR؛ چگونه باید داده ‏های مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز را استخراج نماییم؟ ساختار یک دیتاست برای UR چگونه باید باشد ؟
  • رویکردهای Data Synthesis / Analysis در یک UR؛ چگونه و طی چه گامهایی باید داده‏های یک مطالعه ثالثیه را تحلیل نمود ؟!؟
  • چگونه باید به استفاده از پکیجها / توابع و دستورات مرتبط در نرم‏افزار R، تحلیل یک UR را انجام دهیم ؟!؟
  • نتیجه ‏گیری در یک UR؛ چگونه میتوانیم یافته‏ های یک UR را تفسیر نماییم؟
  • ساختار یک مقاله پروتکول UR چگونه است؟ چگونه میتوانیم این نوع مقاله را بنویسیم؟
  • ساختار یک مقاله نهایی (اصلی) UR چگونه است ؟!؟
  • چگونه باید بخشهای مختلف یک مقاله نهایی UR را بنویسیم؟
  • جداول و نمودارهای مختلف یک مقاله نهایی UR چگونه باید تنظیم گردد ؟!؟

 

پیش نیازهای دوره آموزشی طراحی، اجراء، تحلیل آماری و نگارش مطالعات مروری چتری:

  • گذراندن دوره آموزشی جامع مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز (بهتر است حداقل یک مقاله منتشر شده نیز داشته باشید)
  • گذراندن دوره آموزشی متدولوژی مدرن؛ (آشنایی با متدولوژی انواع مطالعات پژوهشی، انواع سوگراییها، راهکارهای ارزیابی و کنترل سوگراییها و ...)
  • گذراندن دوره آموزشی آمار کاربردی؛ (ترجیح این است که علاوه بر کسب دانش و مهارتهای منطبق با سرفصلهای دوره آمار کاربردی، با نرم ‏افزار R و پکیجهای زیرمجموعه متاآنالیز در این نرم‏افزار مانند meta، metafor و ... نیز آشنایی داشته باشید)

 

نحوه ثبت نام در این دوره آموزشی:

 

شهریه این دوره آموزشی 50 ساعته، یک میلیون و نهصد و پنجاه هزار تومان است (بدون تخفیف) و برای شرکت کنندگان، تخفیفی بین 10 تا 40 درصد پیش بینی گردیده است.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر، میتوانید با پشتیبان آکادمی پژوهش افزار، آقای امامی به شماره 09335510340 تماس حاصل فرمایید (تلفنی، پیامکی، واتس آپ و تلگرام).

 

ضمناً بعد از دریافت کد تخفیف، ثبت نام از مسیر زیر صورت میگیرد :

www.researchware.org/shop

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.