طرح «آوا» یا تربیت «دستیار نگارش مقالات» از این تابستان در آمارافزار آغاز میگردد
طرح «آوا» یک فرصت آموزشی پژوهشی است که مختص اعضای هیات علمی و متخصصین دانشگاههای علوم پزشکی کشور، بخصوص متخصصین و اعضای هیات علمی بالینی میباشد.
در این فرصت، هر یک متخصص یا عضو هیات علمی میتواند یک تیم پژوهشی را تعریف نموده و با انتخاب دستیاران متعدد (بین 1 تا 3 نفر)، آموزش و کسب مهارت دستیاران را به آمارافزار محول مینماید.
با تکیه بر تجربیات ارزشمند آمارافزار و با وقوف بر این نکته مهم که اکثریت متخصصین و اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، بخصوص متخصصین و اعضای محترم هیات علمی بالینی یا پاراکلینیک و برخی رشته های تخصصی مشابه که ارائه دهنده خدمات تخصصی و فوق تخصصی مختلفی به جامعه هستند، با محدودیت زمان مواجه بوده و شاید امکان استفاده از 80 ساعت آموزش نظری-عملی را برای طراحی، اجراء و نگارش یک پروژه (مانند مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز) را نداشته باشند، فلذا ضمن فراهم نمودن بستر قابل قبولی برای استفاده از محتوای آموزشی مورد نیاز بصورت مجازی (یا غیرحضوری)، یک امکان و فرصت دیگر نیز در ایام تابستان فرارو، به جمع امکانات فوق، اضافه نمودم:
این امکان، برنامه «آوا» نام گرفته که مخفف عنوان این برنامه یعنی Article Writing Assistants (AWA) میباشد. هدف اصلی برنامه «آوا»، آموزش و مهارت ورزی «دستیاران نگارش مقالات» میباشد. در این برنامه، هر فرد متخصص یا عضو هیات علمی شاغل در یکی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور، ابتدا تیم یا گروه کوچکی را متشکل از حداقل 2 تا 4 نفر، تشکیل میدهد. در ترکیب این تیم، حداکثر 2 عضو هیات علمی و بین 1 تا 3 نفر افرادی که امکان استفاده و حضور در آموزشها را بطور مستمر و کامل دارند (همان دستیاران نگارش مقالات)، حضور خواهند داشت. ویژگی طرح «آوا» این است که در این تیمهای مورد اشاره، امکان اینکه برخی اعضای تیم بعنوان نماینده آن تیم (دستیاران نگارش مقالات) در دوره آموزشی مربوطه، حضور کامل و مستمر داشته باشند، وجود دارد. البته همواره سرپرست تیم (متخصص یا عضو هیات علمی که گروه را تشکیل داده است)، میتواند تمام و یا بخشی از آموزشها را نیز بعنوان یک شرکت کننده یا فراگیر، استفاده نماید. در پایان دوره آموزشی تعریف شده (بعنوان مثال دوره جامع «طراحی، اجراء و نگارش مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز»)، با بهره برداری از تمامی آموزشها، نکات عملی و مهارتی و رفع اشکالات مربوطه، منطقاً پیامد عملی آن که انتشار حداقل 1 و حداکثر 2 تا 3 مقاله منتج از پروژه تعریف شده است، بوقوع میپیوندد و بهره برداری از امتیاز معنوی (و گاهاً مادی) مقالات از نظر نام نویسندگان و ترتیب آنها با تصمیم سرپرست تیم صورت میگیرد و موسسه آمارافزار (یا مدرس دوره) در این فرایند دخل و تصرفی نداشته، لیکن اگر سرپرست یا اعضای تیم بخواهند، میتوانند از نظرات مشورتی موسسه در این خصوص استفاده نمایند.
شرایط یا ویژگیهای دستیاران نگارش مقالات، یا همان افراد شرکت کننده یا اعضایی از تیمها که بطور کامل در دورههای آموزشی حضور دارند، باید حداقل یکی از شرایط زیر باشد:
1- دانشجویان دکترای تخصصی آموزشی یا پژوهشی رشته های زیرمجموعه علوم پزشکی که حداقل دارای یک مقاله منتشر شده قبلی باشند.
2- دانشجویان کارشناسی ارشد زیرمجموعه علوم پزشکی کشور، در صورتیکه حداقل دارای یک مقاله منتشر شده قبلی باشند.
3- پزشکان عمومی دارای سابقه فعالیتهای پژوهشی (حداقل یکسال) در مراکز تحقیقاتی یا دپارتمانهای آموزشی مشابه و ...، با داشتن حداقل یک مقاله علمی پژوهشی منتشر شده قبلی
4- کلیه اعضای هیات علمی از مرتبه مربی و بالاتر
5- هر فرد دیگری، غیر از گروههای چهارگانه فوق، در صورتیکه سرپرست تیم در مورد توانایی یادگیری و کسب مهارتهای پژوهشی فرد، اطمینان داشته باشد، فقط پس از انجام یک مصاحبه تلفنی یا حضوری توسط مدرس دوره
البته لازم به یادآوری است که در صورتیکه سرپرست تیم، بخواهد در انتخاب اعضای تیمش مطمئنتر باشد، میتواند از موسسه آمارافزار بخواهد با مصاحبه علمی پژوهشی این انتخاب را، انجام دهد.
اما در حال حاضر، برای 2 دوره آموزشی از بین 4 دوره تعریف شده برای ایام تابستان 1396، امکان تعریف و ثبت نام طرح «آوا» وجود داشته که این 2 دوره، عبارتند از:الف) دوره جامع 85 ساعته «طراحی، اجراء و نگارش مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز»
ب) دوره جامع 60 ساعته «نگارش مقالات حاصل از کارآزماییهای بالینی بر اساس استاندارد CONSORT» از بین این دو دوره آموزشی، اولین دوره، نیازمند وجود مطالعه قبلی یا یک طرح پژوهشی قبلی (یا دادههای حاصل از آن)، نبوده و اعضای تیم میتوانند بر اساس علاقه، حیطه تخصصی، اولویت سازمانی خود و ...، یک پروژه مرور سیستماتیک را انتخاب نمایند. البته کلیه مراحل انتخاب عنوان، تدوین پروتکول، ثبت پروتکول و .... تا اتمام پروژه و نگارش مقاله/ مقالات، در این دوره، آموزش داده شده و از این بابت، هیچ نگرانی نباید برای شرکت کنندگان این دوره، وجود داشته باشد.
اما در دوره دوم (نگارش مقالات کارآزمایی بالینی)، فقط تیمهایی میتوانند ثبت نام کنند که حداقل یک کارآزمایی بالینی پایان یافته قبلی داشته باشند و داده های این مطالعه نیز بطور کامل جمع آوری شده باشد، مگر اینکه اعضای تیم، خود علاقمند به استفاده از این فرصت آموزشی بدون کار بر روی یک پروژه واقعی و پایان یافته باشند که منطقاً انگیزه شرکت کنندگان در این وضعیت، ارتقاء دانش و مهارت خود و استفاده از این توانمندیها در فرصتهای آتی برای نگارش مقالات مربوطه است.
اما نحوه ثبت نام و استفاده از این فرصت آموزشی پژوهشی، بدین صورت است که به ازای هر تیم یا گروه ثبت نامی، یک مبلغ اولیه بعنوان سرمایهگذاری آموزشی پرداخت شده و سپس به ازای هر فرد شرکت کننده (منظور فرد یا افرادی است که بطور کامل از دوره آموزشی، بصورت حضوری یا غیرحضوری، ثبت نام و شرکت مینمایند) نیز شهریه پرداخت میشود. ضمناً جذابیت مهم این طرح برای اعضای تیم این است که با افزایش تعداد شرکت کنندگان یا اعضای تیم، تخفیف مبلغ شهریه، افزایش مییابد. برای اطلاع کامل از مبالغ در نظر گرفته شده در طرح «آوا»، به جدول زیر مراجعه فرمایید:
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.