پس از تجربه موفق برگزاری دوره های آموزشی تابستان 1395 که در راس آنها دو دوره تابستانیمرور سیستماتیک و متاآنالیز بود و بنا به درخواست اعضای محترم هیات علمی دانشگاههای کشور، پژوهشگران و دانشجویان عزیز تحصیلات تکمیلی، و از آنجا که ایام تعطیلات تابستانی، یکی از بهترین زمانها برای پرداختن به نیازهای آموزشی و همچنین ارتقاء دانش و کسب مهارتهای مهم پژوهشی است، چندین دوره مهم و کاربردی برای شما علاقمندان، طراحی گردیده که در زمانهای پیش بینی شده، برگزار خواهد گردید.
امسال برای اولین بار، امکان پیش ثبت نام برای دوره های موصوف، در نظرگرفته شده که این مرحله نیز خود دارای مزیت برخورداری از یک تخفیف 5 درصدی در شهریه این دوره ها میباشد. پس تا دیر نشده بشتابید و پیش ثبت نام خود را بر اساس لیست دوره های طراحی شده زیر، در همین وب سایت (منوی اصلی کارگاههای آموزشی > کارگاههای آموزشی آینده > پیش ثبت نام دوره ها > ... ) به انجام رسانید.
اما لیست دوره های آموزشی تابستان 1396، بشرح ذیل میباشد:
1- دوره «مرور سیستماتیک و متاآنالیز تابستانی (96)» به مدت 84 ساعت
این دوره آموزشی که یکی از آموزشهای پرتقاضای آمارافزار است، همانند سال گذشته و البته از نظر محتوایی کاملتر از آن در 12 روز تمام وقت برگزار خواهد گردید. این دوره آموزشی از اوایل مرداد ماه آغاز گشته و تا پایان شهریور نیز به اتمام میرسد. فلذا با توجه به برنامه ریزی این دوره آموزشی، علاقمندان و پژوهشگرانی که تمایل دارند ظرف یک مدت نسبتاً کوتاه اما بصورت کامل و با ذکر جزئیات، با طراحی، اجراء، نگارش و ثبت پروتکول و سرانجام نگارش مقاله اصلی مرور سیستماتیک / متاآنالیز، آشنا گشته و کلیه موضوعات دانشی و مهارتی مرتبط با این دسته از مطالعات را کسب نمایند، میتوانند در این دوره آموزشی بسیار کاربردی، شرکت نمایند.
این دوره آموزشی مانند بسیاری از دوره های آمارافزار، دارای فرمتهای حضوری و غیرحضوری (مناسب برای علاقمندان ساکن شهرستانها و ...) بوده و فیلم رکورد شده کلاسها (با کیفیت HD) برای فراگیران، ارسال میگردد.
اما در ادامه و بر اساس تجربیات چند ساله این دوره و همچنین سوالات اکثریت علاقمندان یادگیری و کسب مهارت لازم برای طراحی و اجرای اینگونه مطالعات، به اسلایدهای زیر و همچنین سوالاتی که ممکن است برای شما نیز مطرح باشد و پاسخهای مربوطه، توجه فرمایید:
2- دوره «مقاله نویسی کارآزماییهای بالینی» به مدت 60 ساعت
در نظر سنجی پاییز سال 95 آمارافزار در خصوص اولویت نیازهای آموزشی از دیدگاه کاربران این مجموعه، نگارش مقالات مقطعی و کارآزماییهای بالینی، در اولویت بالای نیازهای اعلام شده توسط کاربران، قرار گرفت. پس از برگزاری دوره مقاله نویسی مطالعات مقطعی، نوبت به برگزاری این اولویت اعلام شده از جانب شما عزیزان است. بنابراین در پاسخ به این تقاضا، دوره بسیار جامع و کاربردی در این زمینه، طراحی گردیده که انشاءلله با همکاری شما علاقمندان به آموزشهای نگارش مقالات، بخوبی اجراء خواهد گردید.
لازم به ذکر است که بر اساس روندهای جدید نگارش مقالات علمی در سطوح بین المللی، شاید دیگر دوره آموزشهای عمومی مقاله نویسی، به پایان رسیده، چرا که عملاً اینگونه دوره های آموزش عمومی نگارش مقالات، حداکثر میتواند بخشی از دانش و مهارتهای مهم را به پژوهشگران، منتقل نمایدو در حالیکه ژورنالهای نوین، بخصوص انواع معتبر آن، «راهنماها یا استانداردهای نگارشی مختلف متناسب با هر مقاله» را مبنای پذیرش مقالات قرار میدهند. از ویژگیهای کلیه دوره های مقاله نویسی آمارافزار این است که در هر دوره آموزشی مقاله نویسی، اختصاصاً یک نوع مطالعه یا طراحی خاص، آموزش داده شده و در محتوای آموزشی مربوطه، حتماً «استاندارد نگارشی مربوطه» (مانند CONSORT برای کارآزماییها، STROBE برای مطالعات مقطعی، STARD برای مطالعات ارزش تشخیصی و ....) مورد توجه جدی قرار خواهد گرفت که این نکته محوری و اساسی، تمایز دوره های آموزشی آمارافزار با سایر آموزشهای مشابه در سطح کشور است. پیش ثبت نام این دوره آموزشی، تا 15 تیرماه ادامه داشته و شروع آن نیز از نیمه دوم تیرماه پیش بینی شده است. ضمناً این دوره فقط بصورت آنلاین (تحت وب) برگزار خواهد گردید. البته مانند سایر دوره های آموزشی آنلاین آمارافزار، فیلم رکورد شده کلیه جلسات آموزشی با کیفیت HD برای کلیه شرکت کنندگان ارسال خواهد گردید.
اما برخی از مباحث یا سرفصلهای اصلی این دوره آموزشی، بشرح ذیل میباشند: اصول طراحی، اجراء، تضمین کیفیت، کنترل کیفیت و آنالیز آماری کارآزماییها چگونه است؟
چگونه پروتکول کارآزمایی ام را ثبت نمایم؟
در چه شرایطی میتوانم پروتکول کارآزمایی ام را تبدیل به مقاله نمایم؟
چگونه یک مقاله کارآزمایی را بخوانم، درک نموده و بخوبی تفسیر کنم؟
چگونه ایتمهای استاندارد نگارشی CONSORT را درک کنم؟
چگونه بخشهای مختلف یک مقاله کارآزمایی، از جمله مقدمه، مواد و روشها، یافته ها و بحث و نتیجه گیری را بنویسم؟
.......
و چگونه مقاله کارآزماییام را در مناسبترین و بهترین ژورنال منتشر نمایم؟
3- دوره «مقاله نویسی مطالعات تجربی (حیوانی)» به مدت 60 ساعت از ابتدای سال جاری، جمعی از اساتید فرهیخته و دلسوز دانشگاه آزاد اسلامی (واحد علوم و تحقیقات و ...) که همواره دغدغه نیازهای آموزشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی خود را داشته و دارند، تقاضای برگزاری یک دوره آموزشی نسبتاً جامع که بتواند به نیازهای چهارگانه هر مطالعه پژوهشی، یعنی طراحی، اجراء، آنالیز آماری و نگارش مقالات مطالعات یا پژوهشهای تجربی که عمدتاً بر روی آزمودنیهای حیوانی انجام میشود را با اینجانب مطرح نمودند. از آنجا که متاسفانه تاکنون دوره آموزشی اختصاصی این مطالعات در سطح کشور عزیزمان، برگزار نشده، تصمیم به طراحی این دوره آموزشی برای برگزاری آن در مجموعه دوره های آموزشی تابستان 96 گرفتم. در این دوره آموزشی، مانند دوره آموزشی قبلی، «استاندارد نگارشی ARRIVE» (که مختص این دسته از مطالعات است) مورد توجه جدی آموزشی قرار خواهد گرفت. پیش ثبت نام این دوره آموزشی، تا 25 تیرماهادامه داشته و شروع آن نیز از نیمه آغازین مرداد ماه در نظر گرفته شده است. با توجه به اولین تجربه برگزاری این دوره آموزشی، فرمت شرکت در آن، از کلیه علاقمندانی که مرحله پیش ثبت نام را انجام میدهند، پرسیده شده و سپس بر اساس نظرات جمع آوری شده، فرمتهای مختلف برگزاری، مشخص خواهد گردید. البته بدیهی است که اگر متقاضیان فرمت حضوری این دوره، قابل توجه باشند، آنگاه علاوه بر فرمت حضوری، استفاده از فرمت غیرحضوری نیز برای علاقمندانی که امکان حضور در کلاسها را ندارند، میسر است. از طرف دیگر، اگر متقاضیان شرکت حضوری در این دوره در اقلیت محدود باشند، آنگاه این دوره مانند سایر دوره های مقاله نویسی آمارافزار، فقط بصورت آنلاین (تحت وب) برگزار خواهد گردید، لیکن مانند سایر دوره های آموزشی آنلاین آمارافزار، فیلم رکورد شده کلیه جلسات آموزشی با کیفیت HD برای کلیه شرکت کنندگان ارسال میگردد.
اما برخی از مباحث یا سرفصلهای اصلی این دوره آموزشی، بشرح ذیل میباشند:
چگونه یک مطالعه تجربی را بشکل مطلوبی طراحی و اجراء نمایم؟
چگونه اصول و راهکارهای آنالیز آماری مطالعات تجربی را فراگرفته و
از آنها در نگارش مقاله ام استفاده نمایم؟
در چه شرایطی و چگونه میتوانم پروتکول مطالعات تجربی ام را بصورت مقاله منتشر نمایم؟
چگونه یک مقاله حاصل از مطالعه تجربی را بخوانم، درک کنم و بخوبی تفسیر نمایم؟
چگونه از استاندارد نگارشی ARRIVE در نگارش مقالات مطالعات تجربی، استفاده کنم؟
چگونه بخشهای مختلف یک مقاله تجربی، از جمله عنوان، مقدمه، مواد و روشها، یافته ها و بحث و نتیجه گیری را بنویسم؟ ،
.......
و چگونه مقاله ام را در مناسبترین و بهترین ژورنال منتشر نمایم؟
4- دوره «تکمیلی و به روز شده مرور سیستماتیک و متاآنالیز» این دوره مختص شرکت کنندگان دوره های قبلی مرور سیستماتیک و متاآنالیز آمارافزار است.
علاقمندانی که حداقل تجربه حضور در دو دوره ازیک موضوع آموزشی واحد، در آمارافزار را داشته باشند، میدانند که حتی این دو دوره در صورتیکه در یک سال و پشت سرهم نیز برگزار شده باشد، هیچگاه از نظر محتوای آموزشی دقیقاً یکسان نبوده و همواره مطالب جدید و کاربردی و همچنین مباحث تکمیلی، به آن اضافه میگردد. با توجه به تجربه دست کم 4 سال آموزش دوره «مرور سیستاتیک و متاآنالیز» توسط بنده، و تغییرات نسبتاً زیاد در محتوای آموزشی این دوره، در طول این 4 سال، چندی پیش، با پیشنهاد یکی از کاربران خوش ذوق آمارافزار، تصمیم گرفتم که تغییرات محتوایی این دوره را، حداقل در طول 3-2 سال اخیر، مشخص نموده و اگر حجم مطالب در حدی بو د که نیاز فراگیران دوره های قبلی به آنها، قابل توجه باشد، یک دوره تکمیلی برای آن، برگزار نمایم.
پس از مکتوب نمودن لیست تغییرات، ضرورت این دوره تکمیلی، بیش از آنچه که فکر میکردم بود. حال این دوره با هدف ارتقاء دانش و مهارت فراگیران دوره های قبلی مرور سیستماتیک و متاآنالیز بنده، بخصوص افرادیکه در طی سالهای 1392 (یا قبل از آن) تا پایان شش ماهه اول سال 1395، در دوره های پیشگفت شرکت نموده اند، طراحی گردیده است.
سرفصلهای این دوره تکمیلی که نسبت به دوره های قبل از ششماهه دوم سال 1395، اضافه گردیده، به تفکیک دو بخش مرور سیستماتیک و متاآنالیز، بشرح زیر میباشند:
برای این دوره نیز پیش ثبت نام در نظر گرفته شده است که از 30 خرداد ماه تا 30 تیرماه ادامه داشته و به یاری خداوند متعال، آموزشهای این دوره را از نیمه دوم مرداد ماه، برگزار خواهم نمود.
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.