اولین جلسه پروژه «نجات بهمن» برگزار میشود
«نجات بهمن»، عنوان پروژه ای بود که برای اولین بار در کانال تلگرام آمارافزار، در بهمن ماه سال 1395، مطرح شد. همانطور که از عنوان این پروژه بر می آمد، منطقاً بایستی به یک موضوع «یاری رساندن» یا «کمک رساند» مرتبط باشد که بخاطر تقارن زمانی آن با بهمن ماه، این نام را برای آن انتخاب نموده اند.
همانطور که همه یاران و دوستان آمارافزار میدانند، یکی از دوره های آموزشی که در طول 4 سال اخیر با استقبال زیادی، هم از سوی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور و هم از جانب پژوهشگران، اعضای هیات علمی و بخصوص دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، بویژه، دانشجویان دکترای تخصصی، روبرو گردید، دوره های آموزشی «طراحی، اجراء و نگارش مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز» بود که برگزاری بیش از 25 دوره در طول این زمان، بهترین گواه بر این ادعاست.
همواره یکی از دغدغه های بنده، بعنوان طراح و مدرس این دوره، رخداد پیامد عملی این دوره آموزشی، بود. از همان ابتدای طراحی و ارائه این آموزشها، پیامد عملی و مهارتی این دوره را، اجرای کامل یک پروژه مرور سیستماتیک از ابتدا تا انتها و انتشار یک مقاله حاصل از این پروژه در یک ژورنال معتبر، تعریف نمودم. این تعریف، منطقاً این الزام یا تعهد را با خود داشت که هر گونه مانع یا موانع برای تحقق این پیامد، میبایست در نظر گرفته شده و برای رفع آنها تلاش ویژه، صورت گیرد.
بهر حال، نباید از حق و انصاف عدول کرد و به این واقعیت اعتراف نمود که درصد قابل توجهی از فراگیران یا شرکت کنندگان این دوره های آموزشی، از همان ابتدای حضور و شرکت در این دوره، ذوق و علاقه شدیدی برای طراحی و اجرای پروژه های تعریف شده خود، مبذول داشته و درصد قابل توجهی از این عزیزان، توانستند مقاله حاصل از پروتکول مرور سیستماتیک خود را در ژورنالهای معتبر به مرحله انتشار برسانند. از این گروه، درصد بسیار بالایی، هم اکنون در حال کار، روی پروژه خود بوده و در مراحل انتهایی این فرایند هستند.
البته ناگفته نماند که طراحی دوره های آموزشی، تحت عنوان کلی یا عمومی «تقویت دانش و مهارت پژوهشگران مرور سیستماتیک در زمینه ارزیابی کیفیت مطالعات اولیه»، یکی دیگر از تلاشهایی بود که بمنظور از بین بردن موانع دانشی و مهارتی این فراگیران و محققین، در راستای اجرای یکی از مراحل کلیدی فرایند اجرای مرورهای سیستماتیک (یعنی فرایند ارزیابی کیفیت)، بوده که تا کنون یکی از این دوره ها با نام اختصاصی «ارزیابی کیفیت کارآزماییهای بالینی»، بعنوان یکی از دسته های اصلی مطالعات اولیه در مرورهای سیستماتیک نیز در سال قبل (1395)، برگزار گردید که با استقبال خوبی در بین این گروههای هدف، روبرو شد.
از آنجا که با برگزاری حدود 25 دوره آموزشی مرتبط با «مرور سیستماتیک و متاآنالیز»، تعداد نسبتاً زیادی از پژوهشگران، اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، در این آموزشها شرکت نموده بودند (حدود 500 نفر)، نیاز به یک بازنگری و برگشت به گذشته و اطلاع یافتن از احوالات این گروه هدف، امری الزامی و ضروری بنظر میرسید. با این هدف، پروژه «نجات بهمن»، کلید خود تا راهکار عملی برای دستیابی به ماموریت سازمانی آمارافزار در پشتیبانی علمی و عملی از گروههای هدف خود باشد.
گروه هدف پروژه «نجات بهمن»، کلیه پژوهشگرانی که قبلاً در یکی از دوره های آموزشی آمارافزار در زمینه مرور سیستماتیک و متاآنالیز، شرکت نموده بودند، ولی بهر دلیل یا دلایلی نتوانسته، پروژه خود را به انتها رسانده و در این مسیر با مانع یا موانعی روبرو بودند، تعریف گردید.
این پروژه که برای اولین بار در بهمن ماه سال 1395، اطلاع رسانی گردیده و بنا به شرایط حاکم بر فضای پایان سال و گرفتاریهای بیشمار بنده، نتوانسته بود فرمت عملی بخود بگیرد، خوشبختانه در این روزهای آغازین سال جدید، استارت خورد.
بسیار خرسندم که به اطلاع تمامی علاقمندان آمارافزار برسانم که اولین جلسه رسمی این پروژه در روز پنجشنبه 24 فروردین ماه، از ساعت 9 صبح تا ساعت 3 عصر، برگزار خواهد گردید. فلذا از تمامی افراد واجد شرایط فوق، دعوت مینمایم که اطلاعات خود، عنوان پروژه مرور سیستماتیک و دلیل یا دلایل توقف پروژه مربوطه را از طریق ایمیل بنده یا از طریق کانال تلگرام آمارافزار، به اطلاع بنده برسانند تا انشاءالله در اولین جلسه رسمی این پروژه، بهترین بهر برداری از زمان را داشته باشیم. ضمناً دوستان و محققینی که پس از اطلاع رسانی این پروژه در بهمن ماه سال گذشته، اطلاعات فوق را از طریق ایمیل به بنده ارسال نموده بودند، نیاز به ارسال مجدد این اطلاعات ندارند.
با آرزوی در پیش داشتن ایام و روزهایی پربار.
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.