در طول 10 تا 15 سال اخیر، مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز (فراتحلیل) و به تبع آن مقالات مربوطه، گسترش و توسعه کمی و کیفی را تجربه نموده است. این مطالعات با سرعت نسبتاً زیادی از رشته های گرایشهای پزشکی و سلامت به سایر رشته ها یا حیطه های تخصصی از قبیل علوم انسانی (روانشناسی، علوم اجتماعی، مدیریت، بازرگانی، اقتصاد و ...)، علوم مهندسی (بخصوص مهندسی عمران، معماری، رایانه و ...)، علوم کشاورزی (کشاورزی، جنگلداری، شیلات، صنایع غذایی و ...) و سایر فیلدهای بین رشته ای نیز رخنه نموده است، بشکلی که دیگر امروزه هر فیلد یا رشته و گرایشی میتواند این دسته از مطالعات را تجربه نماید.
یکی از علل اصلی این نفوذ و توسعه را باید، در اهمیت بسیار زیاد این دسته از پژوهشهای ثانویه جستجو نمود. پس قطعاً رازها یا دلایل نهفته زیادی وجود دارد که با توجه به نو و جدید بودن این رخدادها، هنوز بسیاری از متخصصین و پژوهشگران در کشورهای مختلف، از جمله کشور عزیزمان از وجود آنها، مطلع نیستند.
طراحی، اجراء و نگارش مقالات حاصل از مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز، از دیدگاه فردی و سازمانی (منظور دانشگاهها، موسسات آموزشی و پژوهشی، مراکز تحقیقات و ...)، دارای فواید و آثار مثبت زیادی است. تجربه تقریباً 40 ساله این مطالعات در سطوح جهانی و همچنین روندهای متعددی که این دسته از مطالعات تجربه نموده اند، درسها و آموزه هایی را در درون خود دارند که میتواند الهام گر محققین، متخصصین، اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته ها و گرایشهای مختلف کشور عزیزمان باشد.
اینجانب با توجه به تجربیات 14 ساله در زمینه متدولوژی پژوهشها و تجربه 5 سال کار تخصصی با این دسته از مطالعات، چه در زمینه آموزش آن به گروههای هدف مختلف و چه در زمینه طراحی، اجراء و نگارش مقالات مربوطه، موفق به برگزاری بیش از 25 دوره جامع «طراحی، اجراء و نگارش مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز» در سطوح دانشگاهها و پژوهشکده های مختلف کشور شدم. در این راستا و با توجه به گرایش روزافزون این دسته از مطالعات بخصوص در بین محققین و اعضای هیات علمی جوان و همچنین دانشجویان تحصیلات تکمیلی، اقدام به طراحی دو وبینار رایگان، البته به صورت جداگانه برای گرایشهای گروه پزشکی و غیرپزشکی، نمودم تا با ارائه مصادیق عملی و مثالهای کاملاً عینی و کاربردی، شما علاقمندان را با این دنیای جدید و آثار مثبتی که میتواند این دسته از مطالعات، هم بر روی رزومه شما و هم سازمانتان داشته باشد، آشنا نمایم.
قطعاً این وبینار، فقط یک نقطه عطف است که گرچه نمیتوان ادعا نمود که قادر است، تمامی دانش و مهارت این دسته از مطالعات را به شما منتقل نماید، اما قطعاً اولین و مهمترین گام، در این راستا، برای بسیاری از پژوهشگران و دانشجویان عزیز است، تا با شناخت جایگاه این مطالعات در سطوح جهانی و امکان سنجی کار با آنها، انگیزه کافی برای ارتقاء دانش و کسب مهارت لازم برای طراحی، اجراء و نگارش این دسته از پژوهشها را بدست آورد.
در پایان امیدوارم، حال که این فرصت طلایی در اختیار شما بزرگواران قرار گرفته، انشاءالله که امکان بهره مندی از آن برای تمامی علاقمندان، مهیا گردد.
ضمناً برای ثبت نام در این دو وبینار (یکی برای گروههای پزشکی و دیگری برای گروههای غیرپزشکی است)، میتوانید به این بخش بروید.
به امید دیدار شما عزیزان.
برای
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |