menusearch
amarafzar.ir
(0)
(0)
ژورنال کلاب متدولوژی
امروزه، روشهای آموزشی و انتقال مفاهیم مختلف به فراگیران، تنوع زیادی پیدا نموده است. یکی از این روشها و یا شیوه ها، استفاده از جلسات آموزشی با یک چارچوب و فرایند مشخص، بنام جلسات «ژورنال کلاب» میباشد. ژورنال کلاب ها، معمولا پیرامون یک موضوع یا رشته تخصصی تشکیل میگردند. این شیوه، در آموزش دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته های مختلف، بسیار موثر بوده و یکی از نکات مثبت آن، بهبود دانش و مهارت شرکت کنندگان در زمینه موضوعات مهم طرح شده در این جلسات، بخصوص موضوعات چالش برانگیز و دارای ابهام، میباشد[1].
با توجه به نقش مهم این شیوه آموزشی در ارتقاء دانش و مهارت مورد نیاز دانشجویان دکترای تخصصی پژوهشی، چنانچه بخواهیم موضوع یا فیلد این جلسات را بر اساس گرایشهای این عزیزان یا حیطه مراکز تحقیقاتی آنها، تعیین نماییم، قطعا تمامی این گروه هدف، انگیزه و علاقه لازم برای شرکت در تمامی جلسات را نخواهند داشت. حال چنانچه بخواهیم موضوع یا حیطه این جلسات آموزشی را بر اساس مشترکات این گروه هدف، انتخاب نماییم، موضوعات پایه و اساسی در متدولوژی پژوهش، روشهای آماری و نگارش مقالات علمی، مطرح میگردد. با این توضیحات، این جلسات را با عنوان «ژورنال کلاب متدولوژی» نامگذاری مینمایند.

در سالهای آغازین راه اندازی مقطع دکترای تخصصی پژوهشی، ایده راه اندازی جلسات ژورنال کلاب متدولوژی، با استقبال خوب دانشجویان این مقطع و حتی سایر دانشجویان تحصیلات تکمیلی که در کلاسهای اینجانب شرکت مینمودند، روبرو گردید. در اواخر سال 1392 و ماههای آغازین سال 1393، چندین جلسه ژورنال کلاب نیز در محل پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد برگزار گردید. اما متاسفانه از آنجا که تعیین روز و زمانی که همه دانشجویان بر روی آن زمان، به توافق برسند، تقریبا غیرممکن گردید و این امر موجب شد که این جلسات نتواند به پایداری لازم برسد، هر چند گروه زیادی از دانشجویان مفید بودن این جلسات را مورد تاکید قرار میدادند.

با راه اندازی این وب سایت (آمارافزار)، ایده برگزاری جلسات «ژورنال کلاب مجازی»، حال بصورت آنلاین یا آفلاین، در ذهن بنده دوباره جرقه زد و حتی اگر دوستانی که در ابتدای راه اندازی کانال تلگرام آمارافزار، در مباحث شرکت داشتند، شاید خاطرشان باشد که یکی دوباری نیز این بحث را در این کانال مطرح نمودم و از عزیزان خواستم که اگر ایده یا فرمتی برای این جلسات در نظر دارند، به بنده فیدبک بدهند.

برای روشن شدن ذهن کلیه کاربران این وب سایت، ابتدا فرمت یا ساختار جلسات ژورنال کلاب حضوری یا حقیقی که در دوره زمانی موصوف، برگزار گردید را تشریح مینمایم:

جلسات ژورنال کلاب، با فراوانی ماهی یک بار و در یکی از دوشنبه های دهه میانی هر ماه (بین روزهای یازدهم تا بیستم ماه)، با اعلام قبلی از طریق ایمیل، برگزار میگردید. برای هر جلسه، یک مقاله مرتبط با یک موضوع یا مفهوم متدولوژیک یا آماری، در نظر گرفته شده که با همان ایمیل اطلاع رسانی در اختیار شرکت کنندگان و علاقمندان قرار میگرفت. انتخاب مقاله برای هر جلسه توسط اینجانب انجام میگرفت، البته شرکت کنندگان نیز میتوانستند، مقاله/مقالاتی را برای این جلسات پیشنهاد نمایند. ارائه مقاله هر جلسه به عهده یکی از دانشجویان دکترای تخصصی پژوهشی، بصورت داوطلبانه و با تدوین یک برنامه زمانی از پیش تعیین شده بود. مدت زمان هر جلسه حدود 100 دقیقه در نظر گرفته شده که 30 دقیقه اول آن به ارائه مطالب مرتبط با مقاله، توسط دانشجوی مربوطه، سپس 15 دقیقه، پرسش و پاسخ شرکت کنندگان و در نهایت 30 دقیقه نیز به جمع بندی و ارائه مطالب مرتبط با مقاله، پاسخ نهایی به پرسشها و ابهامات شرکت کنندگان، بیان روشهای آماری مربوطه، کاربردهای نرم افزاری آن و ...، توسط اینجانب، اختصاص می یافت.

اما دو مقاله، بعنوان نمونه از دو جلسه ژورنال کلاب برگزار شده در دوره زمانی پیشگفت، ارائه میگردد:

مقاله جلسه 1:
موضوع: نسبت برتری تشخیصی (Diagnostic Odds Ratio) و محدودیتهای آن
مقاله جلسه 2:
موضوع: روشهای آماری در برآورد پایایی (1)

[1] Wikipedia, The free encyclopedia. [https://en.wikipedia.org/wiki/Journal_club]
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.